Seu:

La seu del VIII Congrés Català Internacional de Sociologia i el VI Congrés de Joves en Sociologia és la Facultat de Lletres i Turisme (Edifici Sant Domènec I) de la Universitat de Girona. Aquesta facultat esta situada al Campus del Barri Vell, un campus cèntric i envoltat d’edificis històrics.

 

 

 

 

 

Com arribar i allotjament:

Sobre Girona: 

La província de Girona:

Ubicat entre la frontera francesa i Barcelona, el territori de la Costa Brava i el Pirineu de Girona presenta una diversitat única de paisatges en menys d’una hora de trajecte: més de dos-cents quilòmetres de costa on platges tranquil·les i petites cales s’alternen amb paisatges rocallosos que el mar ha esculpit formant coves i formes capritxoses. Els Pirineus se submergeixen al mar, la natura ens sorprèn en totes les seves formes oferint paisatges de bellesa genuïna: paisatges volcànics, maresmes, boscos centenaris, pobles medievals…

El clima benigne del Mediterrani acompanya aquest escenari i el fa ideal per harmonitzar feina i oci a través d’experiències que connecten les persones i transmeten emocions. Poden trobar diferents opcions úniques y autèntiques adaptades a les conveniències de cada grup: sopar al cràter d’un volcà, pilotar una avioneta sobrevolant el mar, explorar la natura, descobrir els secrets del genial Salvador Dalí o formar part d’un castell humà.

Al llarg d’una història mil·lenària diverses cultures han deixat la seva empremta, conformant un ric patrimoni del que podem destacar, per exemple, la ciutat grecoromana d’Empúries, els testimonis del romànic i del modernisme, o el llegat d’artistes com Salvador Dalí.

La gastronomia de la zona fusiona tradició i modernitat, transformant els àpats de l’esdeveniment en una veritable experiència gourmet. L’oferta culinària, basada en productes de temporada de la zona, reflecteix els contrastos i la diversitat del territori i es troba en un moment d’eclosió, amb vint estrelles Michelin repartides entre setze restaurants, un dels quals, el Celler de Can Roca, és el millor restaurant del món.

La cultura del vi es remunta al temps dels romans i conforma part de la nostra identitat gastronòmica i cultural. La ruta de la D.O. Empordà és un viatge per descobrir els secrets dels vins de la terra a través del territori i les persones que els creen innovant a partir del llegat ancestral.

La ciutat de Girona:

L’anomenada “Ciutat dels Quatre Rius”, ens mostra un casc històric dominat per construccions medievals i reminiscències romanes, àrabs i hebrees. És al recinte emmurallat de la Força Vella on es donen cita les obres cims del seu esdevenir històric. La seva situació privilegiada entre la Serralada Pirinenca i la Costa Brava possibilita multitud d’excursions tant a localitats com a espais naturals dignes de menció. En tots aquests llocs el viatger tindrà l’oportunitat d’aproximar-se la gastronomia regional que uneix en les seves receptes productes de la mar i la muntanya.
Enclavada a la vall de el Ter, a la confluència de quatre rius, trobem a la ciutat de Girona. Un d’ells, l’Onyar, divideix el casc històric de la ciutat moderna. El nucli antic d’aquesta urbs catalana conserva empremtes de la seva llarga història, des que va ser fundada pels romans al segle I a. C. A ells devem la primitiva  muralla , les restes arriben des del Passeig Arqueològic fins als Jardins de la Muralla.

El recinte emmurallat de La Força Vella està format per la Catedral on hi podem trobar el Tapís de la Creació, el monestir benedictí de Sant Pere de Galligants, el convent de Sant Domènec, el Call de Girona, els Banys Àrabs, a més a més espais emblemàtics com el Pont de Pedra, el Pont de les Peixateries Velles i el Parc de la devesa, entre d’altres.

Per més informació de les activitats que es poden realitzar, poden consultar aquest enllaç.